2014. április 12., szombat

És te segítenél?

Ami engem illett, némely szituációban nem érzem magam komfortosan, nem tudom mit kéne csinálni, vagyis pontosabban azért tudom, csak nehezen szánom rá magam a lépésre, amit meg kellene tenni. És habár leginkább természetesnek kéne legyen az, hogy segítek, még valamiféle izgatottság, idegesség lesz rajtam úrrá olyankor. 
Egyébként nézzétek meg, ugyanazok a személyek több szituációban is segítenek.

2 megjegyzés:

  1. jópofa!
    biztos van, ahol segítenék,meg olyan is akadna, hogy nem. Hogy ez mitől függ? Szerintem az adott szituációtól és az én reakció képességemtől :)

    VálaszTörlés
  2. van ahol igen, van ahol nem. A vak lánynak biztosan segítenék, az elgurult narancsosnak is, a kocsin felejtett mózeskosár esetén is bekopognék az ablakon. Nem "segítenék" a szemetet eldobónak, esetleg hangosan utána szólnék, hogy hé elvesztettél valamit, nem segítenék a túl felpakolt hölgynek sem, és két órán át is nézegethetnék a térképet, ha nem kérdeznek ők valamit én biza nem avatkozom be a nézelődésükbe. A képpel rohangáló tolvajok esetén meg végképp nem avatkoznék bele az ügybe, mert kösz de nincs kedvem egy késsel a hasamba végezni csak mert jót akartam tenni.

    VálaszTörlés