2015. március 4., szerda

Melegházasság és örökbefogadás

Kicsit talán meglepő, és olyan mintha a surranó pályán előzne be minket, de megjelent az MTI-nél, hogy Szlovéniában megszavazta a parlament a melegházasság legalizálását, és az örökbefogadás jogát is. Egy igen fiatal nemzet, de ez alapján egy nagyon toleráns és nyitott társadalom él mellettünk, amiről igazán keveset tudunk, pedig ezek szerint lehet érdemes volna jobban megismerni. 

Ti mit gondoltok a egyébként a melegházasságról? És az örökbefogadásról? Szeretnétek gyereket? 

Én mindegyik kérdésre azt tudom mondani, hogy szeretném.

3 megjegyzés:

  1. Szlovénia, amely az Osztrák-Magyar Monarchiában is Ausztriához tartozott, mindig sokkal "nyugatiasabb" volt, mint mi.

    VálaszTörlés
  2. Ha az időjárás melegebb lenne, nagy eséllyel ott telepedünk le annyira tetszett :D Melegházasság szerintem nincs, "házasság" van, ami csak egy egyezség két ember között, hogy hivatalosan együtt éldegélnek és tevékenykednek, a gyerekvállalás meg már nagyon rég nem kéne téma legyen, aki gyereket akar nevelni az tegye. Az örökbefogadással meg ugyancsak nem kérdés, hogy egyetértek, kismilliószor jobb egy gyereknek egy vagy két szerető szülő mellett felnőni mint bármiféle intézetben. Mi nem akarunk gyereket, hetero házasságban.

    VálaszTörlés
  3. Szlovénia nem hogy mérföldekkel nyugatabbra van, de még mérföldekkel előrébb is.... főleg ilyen dolgokban......
    A házasság egy olyan dolog, amely alanyi jogon jár..... lényegtelen, hogy egynemű pár között vagy sem..... a gyerekvállalással kapcsolatban pedig úgy gondolom (mint az előttem hozzászóló), hogy a gyerek inkább nőjjön fel teljes, egész családban, mint egy árvaházban..... amúgy valahol olvastam, hogy az egynemű párok gyerekeiben sokkal ritkábban alakul ki vonzalom a saját nemük iránt..... de ami a legfontosabb: bennük olyan szintű elfogadás alakul ki a melegek tekintetében, amely a magyar társadalom nagy részében hiányzik.....

    VálaszTörlés