2012. július 2., hétfő

káni meg a kula

Városi legendák szerint van olyan, hogy locsolókocsi, ami járja az utakat és hűti a várost, de én még nem láttam, pedig tömegközlekedési útvonal mentén dolgozom a város közepén.

9 megjegyzés:

  1. július 5.
    @bluemoon: az jutott még eszembe, hogy a füvet és növényeket ilyenkor óvatosan kell locsolni, mert simán meg lehet őket főzni, ha napközben locsoljuk.
    @Raven: valóban, te hatalmas teret foglalsz el:D hát ha rendszeresen csinálnák, talán lenne
    @Peti: én még mindig nem láttam egyet sem:) és közülünk senki. Szóval tollasodsz:D
    IO

    VálaszTörlés
  2. július 5.
    Ma reggel sikeresen telibe kapta az egyik ilyen monstrum a kocsimat. (Ez most persze kibaszott nagy dicsekvés, hogy van már kocsim.)
    Peti

    VálaszTörlés
  3. július 4.
    Nálunk van több is, de én utálom, mert le kell húzódnom tőle, nehogy lelocsoljon. Hiába, aki ilyen nagy teret foglal el, mint én. :S
    Aztán meg igen, nincs sok jelentősége, vagyis csak a felhők gyarapítását szolgálja, ami ugyebár talán esőre adhat alkalmat... vagyis tekinthetjük modern esőtáncnak is.
    Raven

    VálaszTörlés
  4. július 4.
    @warum: azt mondták, hogy nem ivóvízzel locsolnak, habár pesten minden víz ivóvíz minőségű.
    @defalla: igen, valóban az az értelme, hogy az aszfalt ne olvadjon meg, de ahhoz gyakrabban kellene járjon, hogy igazán legyen értelme.
    @bluemoon: hát igen, mert túl ritkán jár ahhoz, hogy igazából hűteni tudjon, így csak párásít:)
    Amúgy meg szerintem a hőségtől függetlenül is kellene locsolni, mosni az utakat, járdákat, mert akkor nem lenne büdös a városban, nem lenne annyi por, jobb volna a levegő minősége is. Persze lehet, az víz pocséklásnak tűnhet, de szerintem ez inkább hasznos lenne.
    IO

    VálaszTörlés
  5. július 4.
    Még Békásmegyeren is gyakran jár a locsolókocsi, reggel is este is locsolnak. No nem a füvet, hanem a betont. Pedig akár a füves területet is lehetne ott még haszna is lenne a
    dolognak. Egyébként meg hűteni nem nagyon hűt ellenben rendes mosókonyha feelinget okoz, mert rettentően bepárásodik a levegő egy egy ilyen utcahossznyi locsolkodás után.
    Azt nem tudom, hogy itt Pesten milyen vízzel locsolnak, de amikor még Szegeden éltem, ott a Tiszából szivattyúzták a vizet a kocsikba.
    bluemoon

    VálaszTörlés
  6. július 4.
    Mifelénk nem ivóvízzel locsolták régebben, simán a patakból töltötték fel a tartályt. A locsolókocsinak "csak" az a szerepe, hogy valamilyen megnyugvást hozzon a járókelőknek, mely szerint "ugyehogyugye" - de mióta olyan a közhangulat amilyen, biztos azzal kezdené mindenki, hogy "bezzeg erre van pénz" :)
    Szerintem eredeti funkciója az útak aszfaltborításának hűtése volt. A felmelegedő aszfalt ugyanis képlékeny egy nehezebb jármű alatt, s simán átrendezi az eredeti pályát.
    defalla

    VálaszTörlés
  7. július 4.
    Én többször is találkoztam vele, de szerintem felelőtlen pazarlás ivóvizet locsolni az aszfaltra, amikor a bolygó másik felén egymást mészárolják az emberek a vízért. Másrészt k.rvára nincs semmi hatása.
    warum

    VálaszTörlés
  8. szeptember 5.
    @interdimenzionalis: te sokkal profibb vagy ebben, mint én:)
    IO

    VálaszTörlés
  9. szeptember 4.
    én rendszeresen látom, hogy az 1-es villamos vonalán járnak meg a körúton, a 4-6-os vonalán.
    ott sajnos muszáj locsolni, hogy ne púposodjanak, deformálódjanak a sinek.
    háromféle vízkategória van: az ivóvíz, a szürke vagy ipari víz illetve az, amelyik a felső kettő kategóriába nem fér bele, de nem fertöző (esővíz, folyóvíz, stb.).
    alapvetően az az iránymutatás, ha lehetséges, az utóbbi kettővel kell locsolni. de elég, ha arra gondolsz, hogy otthon is ivóvízzel locsolsz (ha csak egy fikuszod van, akkor is, ha kiskerted paradicsommal, uborkával, akkor is), ugyanis a vízművek konkrétan csak nagyipari felhasználóknak biztosít szürkevizet.
    neked csak ivóvíz van bevezetve. így ivóvízzel mosol hajat, kezet, mosogatsz, abban fürdesz, azzal mosol fel, sőt, azzal öblíted le a vécét is.
    interdimenzionalis

    VálaszTörlés