2010. december 10., péntek

18. nap: véleményed az azonos neműek közti házasságról

Azért a válasz nem olyan nehéz, csak a kifejtős része az valamilyen szinten.


Én támogatandó dolognak tartom.


Hogy miért?


Egyrészt azért, mert ha két ember szereti egymást, és szeretné összekötni életét, akkor miért kellene azt megakadályozni, főleg a mai világban, amikor mindig azt halljuk, hogy a házasság felett már eljárt az idő, ha eljárt, akkor miért ne lehetne egy kicsit megújítani, ezáltal népszerűbbé, és a korhoz jobban passzolóvá tenni, úgy is mondhatnám modernizálni.


Aztán ott van az is, hogy ha azt sugallják, hogy a házasság a boldogság kiteljesedése, az áhított cél. Akkor miért vonnánk meg a boldogság lehetőség, annak kiteljesedését az emberek egy részétől, nekik miért nincs hozzá joguk?


Véleményem szerint nincs joga egy embernek sem elítélni a másik ember életviteli stílusát, persze lehet vele nem egyetérteni, de ítélkezni felette nem szabad.


Nem gondolom azt, hogy ha az azonos neműek házasságát nem engedjük, akkor a melegek és leszbikusok majd tömegesen fognak ellenkező neművel házasságot kötni, és gyerekeket nemzeni, tehát nincs arról szó, hogy ezáltal a "kívánt" irányba lehetne terelni bárkit is, amúgy is azt látjuk, hogy sajnos a házasságok több, mint fele válással végződik.


Sokadrészt, pedig az azonos neműek házassága, annak lehetővé tétele sokat dobna a toleranciaküszöbön, Európaibbá tenne bennünket, és kevésbé tűnnénk vad balkáni országnak. Illetve, ha azt látja a hétköznapi ember, hogy ezt a "hangadók", példaképek támogatják, akkor az elfogadóbbá teszi őket is, mert akárhogy szépítjük a dolgot, a csordaszellem eléggé erős.


Véleményem szerint ez nem egy olyan dolog, ami feltűnési viszketegségben szenvedő emberek választanak, hogy feltűnőek legyenek, a házasság pont az, amely nekem, magamnak és a páromnak a legfontosabb, magunkért csináljuk.

5 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_1112262010. december 11. 11:06

    Micsoda teremtőtől elrugaszkodott sátáni nézetek ezek?! Tessék szépen jó birka módjára házasságra lépni egy ellenkező neművel, közeledni hozzá CSAK gyermeknemzés céljából, s majd jóóóóól feloldoznak az arra illetékesek(?). Ha eléred az ötvenéves kort, nincs rád szükség - fizettél adót, dézsmát, miegyebet, tessék szépen ugrani a Taigetoszról... :P
    Ne haragudj, ez kikívánkozott :D

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_746022010. december 11. 18:36

    Én ebben a dologban nem vagyok kompetens, mert én a hetero házasságokban sem hiszek... :(

    VálaszTörlés
  3. köszönöm.igazán jól esik ilyet olvasni,látni hogy más is gondolkodik hozzám hasonlóan:)

    VálaszTörlés
  4. Ismeretlen_1112262010. december 12. 1:44

    Félreértések elkerülése végett: én is támogatom.

    VálaszTörlés
  5. Ismeretlen_1355332010. december 16. 0:21

    [Treen](#11022764): miért nem hiszel benne?
    [meztelencsiga](#11023341): :)
    [defalla](#11023465): igen, már tudtam

    Ja és amúgy ez az 1000. komment, amit így magaménak tudhatok:D

    VálaszTörlés