2012. január 13., péntek

Újra kíváncsi

Kíváncsi lennék, hogy milyennek gondoljátok a jó munkahelyet, nem az ideálisat, hanem a jót, azt amely létezik is, és el is tudod képzelni, hogy ott szívesen dolgoznál. Szóval osszátok meg ezt velem.


Hogy ne befolyásoljak senkit, így nem írom le, hogy szerintem milyen a jó munkahely, majd később.

8 megjegyzés:

  1. január 20.
    @bogár: hát ez nem hiszem, hogy nekem összejönne:) nem vagyok informatikus.
    @defalla: hát igen, a megbecsülés manapság nálunk úgy megy, hogy a helyedre van 400 másik jelentkező, legalábbis a közvetlen felettesem szerint, habár konkrétan nekem nem mondta még ezt, de ez a szava járása.
    @Zolblog: nálunk jó a közösség, és pont ez böki egyesek csőrét, annyi a megkeseredett ember sajna.
    @Captain: és te az alapján választanál munkahelyet, hogy hogy kezelik a melegség kérdését?
    IO

    VálaszTörlés
  2. január 15.
    Köszönöm a válaszokat.
    IO

    VálaszTörlés
  3. január 15.
    Szerintem van különbség a jó és az ideális között: az ideális az, ahol szeretnék dolgozni, a jó pedig az, ahol tudnék, ha az ideális nem elérhető.
    Szóval a jó munkahely nem túl nagy, kicsit családias, max. 25 ember dolgozik egy térben, ahol az íróasztalokat nem box-okba sűrítik de mégis mindenkinek megvan a saját személyes tere. Van egy kis terasz, és jó kávé, a főnök pedig jóarc és a kollégák is kedvesek.
    Továbbá persze nem mellékes, hogy nyíltan lehet kezelni a melegség kérdését.
    Captain

    VálaszTörlés
  4. január 14.
    Jó és ideális között szerintem nincs különbség. Addig amíg nem fizetik meg amit melózol, addig a munkahely csak sz*rkupac. Nemhogy még plusszt is tegyél az asztalra... Én megtettem, aztán körberöhögtek a vezetésben... Ennyit a jó munkahelyről... Max a kollegák legyenek jófejek (nem mint nálunk a libák). Mert a többi, amíg nem magadnak dolgozol, ebben az országban úgyis a kizsigerelésre megy éhbérért...
    Zolblog

    VálaszTörlés
  5. január 14.
    Az én véleményem szerint az a jó
    munkahely, ahová mosolyogva mégy dolgozni, nem különösebben érzed, hogy amit csinálsz, az teher. Ha kell leteszel többet az asztalra önként s dalolva. Viszont ezért megfizetnek, segítenek ha szükséged van rá. Magyarán megbecsülnek, s nem kizsigerelnek.
    defalla

    VálaszTörlés
  6. január 14.
    @IO: Mindig is vágytam rá, hogy "magamnak" dolgozzak, így kiléptem a munkahelyemről és egy kis céget nyitottam, amin keresztül elkezdtem mindenfélével foglalkozni. Kezdetben amihez értettem, majd a muszáj megtanított erre meg arra is,majd onnan alakult tovább. végül honlapok karbantartása, webprogramozás és ehhez kötődő munkát végzek nagyrészt.
    bogár

    VálaszTörlés
  7. január 13.
    @bogár: és hogy sikerült ez utóbbi munkádra szert tenned?
    IO

    VálaszTörlés
  8. január 13.
    hát érdekes, nekem a jó munkahelyről az jut eszembe, hogy szeretem a munkámat, jó a hangulat, a kollégákkal jól lehet egyezni, viccelődni, barátságosan viselkedni, lehetőleg nem nők, mert ők az agyamra mennek, férfiakkal sokkal jobban tudok melózni, a főnökök meg nem idióták és nem állandóan a magasabbrendűségüket fitogtatják, a fizetés meg megfelelő és időben adják ide, nem kell halál pontosan beérnem, természetesen nekem sem gond a fél óra ott maradás néha extraként, nincs borzasztóan messze az otthonomtól. Ilyesmi helyen dolgoztam majd 5 évig.
    Csakhogy ez már a múlt "jó munkahely", mert már rég az a jó, hogy itthonról dolgozhatom. Nem kell reggel elmennem, ha nincs kedvem nem dolgozok, nincs főnök, hogy ugráljon a nyakamon, nincs idegesítő kolléga, szabad időbeosztás, közben meg a levest is megfőzhetem. Itt is azonban az a legfontosabb, hogy szeretem a munkámat, kihívás is. Ez minden előnyével és hátrányával nekem jobban megfelel mint a régi jó munkahelyem. Mondták, hogy "majd megunom", de néhány éve így dolgozom és nagyon megszerettem.
    bogár

    VálaszTörlés