2012. június 1., péntek

Picture it: Duna-part

A Nap eltűnik a túlparti hegyek háta mögött, az égen a felhők még vöröslenek, majd átmennek sötét kékbe. A folyó felett szél lengedez, s hozza a partra is a víz illatát. A parton állva nézem a nyugodt vízfelszínt és szemben a szigetet. Fejem fölött repülők haladnak, a fákon madarak hallatják hangukat, a vízen kacsák úsznak el előttem, s ahogy odább haladnak mellettem a kis öbölben felzeng a béka kórus. Közben a kakukk hangját felváltja a távolban haladó komp zaja. Nyugalom van, mely jót tesz a léleknek, érezni a fű, a fák és a víz illatát, mely megnyugtató és merőben más, mint a város.  Azonban erre a nyugalomra nem csak én vágyom, minek következtében szinte nincs is olyan hely vagy pillanat, amikor látótávolságban ne lenne legalább még egy ember. A csendet, a természet csendjét időnként megzavaró emberi hangok és kutyaugatás ellenére mégis a béke jellemzi a helyet. Úgy eltelt egy óra, hogy azt szinte észre se vettem.

4 megjegyzés:

  1. június 2.
    @Raven: Nem csináltam:) Természetes zaj, csak, nem annyira illett a képbe akkor sem ott.
    IO

    VálaszTörlés
  2. június 1.
    Képeket nem csináltál? Egyébként gondold el, hogy a kutyaugatás is a természetes zajok közé tartozik, és akkor már nem is lesz zavaró. Emögött nincs más titok, csak ez. :)
    Raven

    VálaszTörlés
  3. június 23.
    @Tigris: akkor neked nem extra, de attól még kellemes lehet:) megnyugtató.
    IO

    VálaszTörlés
  4. június 23.
    Itt a faluvégén ez a mindennapos menetrend része: gondolok az andalító távoli békakórusra,és az égen vöröslő naplementére,s a csendes környezetre.
    Kivételt képeznek: trágya,-és szalmabála szállítós napok,vagy a szomszédasszony ordenáré kiabálás,ha a tehenek tévednek a veteményébe. :D
    Tigris

    VálaszTörlés