2013. szeptember 25., szerda

mit gondolsz erről?

Beszéljünk a témáról, mondjátok el, mit gondoltok a képről, és arról ami "mögötte" van:




10 megjegyzés:

  1. Nekem ilyen sosem lesz. Ez jut eszembe a képről. És az irigység is. De az egy más téma, mivel ismerek buzi párt, akiknek mindez megadatott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi lennék mi a titkuk, hogy hozták össze ezt?

      Törlés
  2. A buzi pár egyik tagja nős volt és a kisfia a válás után nála maradt.

    VálaszTörlés
  3. Hát úgy érzem nem ez számomra a nyerő megoldás. Van egy sejtésem kiről beszélsz.

    VálaszTörlés
  4. Ez most egy anyanyelvi nyelvvizsga feladat képleírós része? :P

    Ebben a témában egy kérdéssel szoktam indítani. Vajon mennyire nehezíti meg a gyerek életét, ha nevelőszülei melegek?

    1) Tény, hogy két férfi vagy két nő nem tud szolgálni az ellenkező nem szerepének mintájával. Ez gyakran érv a homoszexuálisok örökbefogadásának engedélyezése kapcsán, bár úgy gondolom, ezt egy picit felnagyítják az ellenzők. De ennek ellenére a problémafelvetés nagyon is valós. Érdemes ezen is gondolkodni.

    2) A szülők szexuális orientációja miatt a gyerek is szembesülhet azzal az előítélettel és rosszindulattal, amivel mi felnőttek is megküzdünk. Szerencsétlen gyereket kitenni ennek szerintem felelőtlenség.

    Ez utóbbi pedig számomra elegendő ahhoz, hogy jelenleg ne pártoljam a meleg párok örökbefogadását. Szülőként mindent megtennék a gyermekemért, de azzal szemben tehetetlen vagyok, hogy az én szexuális irányultságom miatt bélyegezzék meg. Legkevésbé féltem a gyereket attól, hogy nem érti meg a helyzetet. Apa és XY bácsi szeretik egymást, ez szerintem teljesen feldolgozható a számára. Viszont mások haragját, gyűlöletét, ellenérzéseit már nehezebb megmagyarázni és megérteni.

    Nem az intézményt hibáztatom, annak támogatója vagyok. De a mai társadalom erre még bizonyos, hogy nincs felkészülve. Hiszen még a melegekkel szemben sem tudják félretenni előítéleteiket. Ez tovagyűrűzhetne a gyerekre.

    Végezetül újra feltenném a kérdést: mindezek vajon mennyire nehezítik meg a gyerek életét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akár az is lehetne, de nem:)
      Megnehezíti? Talán, de igazából véleményem szerint nem jobban, mintha egyedülálló szülő neveli, vagy már a 3. vagy 4 anyuka vagy apuka mutatkozik be neki.
      Megint csak az egyedülálló szülőre hivatkoznék, amikor azt mondod, hogy nem tud szolgálni egy meleg pár az ellenkező nem mintájával, hogy az egyedül álló szülő sem tud azzal szolgálni.
      A gyerekek pedig felnőnek a feladathoz, nem csak a meleg pár gyerekeire gondolok, hanem a környezet gyerekei is, megszokják, és nyitottabbak, elfogadóbbak lesznek.
      A társadalom soha nem fog felkészülni erre, hacsak ki nem járjuk az útját. Persze oda kell figyelni az óvoda, iskola választásánál, hogy kik járnak oda, hogy milyen az intézmény hozzáállása, de alapelvárás részükről a pozitív hozzáállás.
      Szerintem ez semmivel nem másabb, mintha a gyermek teszem fel egy etnikum tagja, vagy ne adj Isten mozgásában korlátozott.

      Törlés
  5. Ezt a fajta dolgot tartom a legnagyobb képmutatásnak, ne nevelkedjen egy gyermek sem olyan családban ahol a szülők azonos neműek. Mivan?
    Mert nem tud két nő vagy két férfi szolgálni az ellenkező nem szerepének mintájával. Na ilyenkor megy fel benne megy kicsit a pumpa, nem azért mert én annyira szeretnék gyereket, hanem azért mert képmutatás az egész, meg kell nézni a családokat, meg kell nézni egy apát anyát és a gyereket, (persze tisztelet a kivételnek) de legtöbben még az alapvető dolgokat sem adják meg a gyereküknek nem hogy a családi mintát. Szerintetek mi van akkor ha a szülő úgy gondolkodik a gyerek neveléséről hogy az nem az ő dolga hanem az óvodáé az iskoláé. Ő csak megcsinálta és megszülte, és ezzel az ő feladata be is van teljesítve, annyi érzelmileg sérült, funkció gyerek rohangál a világban hogy az valami eszméletlen. Ja és szeretetet sem kapna ezek a gyerekek, amit viszont szerintem egy olyan pár akinek amúgy nem lehetne gyerek maximálisan meg tudna ezeknek az "eldobott" árvaházas gyerekeknek adni, én azon vagyok hogy inkább nevelje két meleg szülő a gyereket mint az hogy állami gondozásban keljen felnőnie....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, a gyereknek százszor jobb helye van egy meleg párnál, mint egy árvaházban, ott legalább van esélye egy szebb jövőre.

      Törlés
  6. nem azt kell megváltoztatni aki eltérő de ártalmatlan, hanem akinek eltéréseivel ártó szándék / károkozás jár -mert ugye szavakkal is lehet ártani-. A szituáció: fekete bőrű pár egy fél- félvér gyereket adoptált aki rokonuk, azaz a nagyanyja fekete a szülei fehérek voltak. A gyereket pedig pontosan annyira csesztették mint ha két pasi vitte volna oviba/suliba... a szüleit is megbámulták, hátuk mögött kibeszélték, a világban mindig akadt egy beszóló vagy egy sértegető. . .
    Én pont ezért támogatom az örökbefogadás bárhol, ahol a saját biológiailag nem megy. Nem mellesleg ez sokkal logikusabb társadalmi erőforrás-kapacitás elosztás, mint a kiközösítés alapú megítélés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, az emberek mindig tudnak találni maguknak valamit, ami alapján lehet utálkozni.

      Törlés