2012. október 4., csütörtök

40000 munkanélküli?

Ma azt olvastam, hogy egy új törvény ennyi új munkanélkülit eredményezhet. Persze kérdés, hogy ez mennyire túlzás, és mennyire szenzációhajhász kijelentés, de mindenesetre érdekes. Nem tudom eldönteni, hogy ez egy pozitív rendelkezés vagy egy negatív. Egyrészt, ha ez is egy olyan hatásos szabály, mint amivel betiltották a piros lámpás házakat, mert hát ugye azóta nem is tudja senki, hogy kik azok az örömlányok, hát akkor a nyerőgépek is pont úgy kivesznek. Akárcsak az alkohol az USA-ban.
Másrészt 40000 munkanélkülit kitermelni amúgy nem olyan könnyű, kb akkor sikerülhetne még, ha bezárnák a MÁV-ot, habár az most is olyan néha, mintha már nem működne.
Szóval érdekes ilyeneket olvasni, az ember nem is tudja, hogy hová tegye. Végülis már úgy is hiányzott még néhány munkanélküli, éppen fogyóban voltak...

3 megjegyzés:

  1. október 6.
    @IO: Óhhh.... ezek szerint véletlenek csak vannak? Az utolsó mondatodra gondolok :)
    Az egészségemet inkább azzal óvná a mindenkori hatalom, ha nyugodtan hagyna élni :/
    defalla

    VálaszTörlés
  2. október 5.
    @defalla: hát pont az a lényege a törvénynek, azért számolnak ilyen nagy elbocsátással az érdekképviseletek, mert a kaszinókban sem lehet ilyen, így a nyerőgépekre építő kaszinók is bezárnak. Az újságban én azt olvastam, hogy az egyik ilyen kaszinólánc be is jelentette, hogy kénytelen bezárni, és vizsgálják a kártérítési per lehetőségét, mert ezidáig úgy látszott, hogy a nyerőgépek központi vezérlés alá kell kerüljenek, és ezt el is kezdték kiépíteni, melyre már ezidáig jelentősebb összeget költöttek. Szóval itt nem a kocsmai nyerőgépekről van szó elsősorban.
    Azzal teljesen egyetért, még a lobbi is, hogy ezzel most azokat hozzák nyerő helyzetbe, akik eddig is illegálisan üzemeltettek ilyen gépeket.
    Egyébként ma meg azt olvastam, hogy ezzel tulajdonképpen az egészségünket óvják.
    Ja egyébként begyűjthetsz egy újabb kerek számot, tied volt a 2500. hozzászólás.
    IO

    VálaszTörlés
  3. október 5.
    Megbecsülni sem tudom, mennyi "nyelőgép(!) lehet országszerte, de a negyvenezres számot enyhén túlzásnak tartom. Mert amelyik kocsma ilyen gépeket tartott, ott nem vettek fel külön embert az üzemeltetésre. Aki ürítette a gépeket, az pl. nálunk összesen tán három ember, aki mellékállásban csinálta.
    Szerintem ezzel csak azt érik el, hogy illegalitásba vonulnak, még annyira sem lesz átlátható, mint eddig. A tiltás pont az ellenkezőjét vált(hat)ja ki - ugye senki nem hiszi, hogy aki eddig gépezett, az a törvény bevezetése után a pénzét pl. jótékony célra fordítja?
    Valamint a sanda gyanúm az, hogy ha a Kaszinókban meghagyják, akkor a Kaszinók engedélyeztetése körüli herce-hurca nagyobb biztonsági kockázatot jelenthet...
    Nem értek hozzá, mindezt csak tudatlanságból írom...
    defalla

    VálaszTörlés