2011. augusztus 18., csütörtök

Hírműsor=károgás?

Miért nem lehet úgy, hogy a hírekben még hír is legyen, és ne hallgassuk meg ugyanazt a rémséget minden órában újra és újra?


A kereskedelmi csatornák hírműsorai gyakorlatilag nézhetetlenek szerintem, mondjuk ezért nem is nézem őket, egyszersmint azokat a csatornákat is csak elvétve, ahol hírműsorok vannak. Ha hírekre vágyom a tv-ben, akkor az m1 híradóját választom, ott tényleg jutok hírekhez.


Nem tudom mikor jutunk el oda, hogy nem csak én, mint a tv nézője érzek csömört a hírműsorok Juliska megkéselte Mariskát típusú híreitől, hanem a készítők és megrendelők is, mert habár már nincs Mónika show meg Joshi, de a keletkezett űrt tökéletesen betöltik a hírműsorok ezeken a csatornákon.


Az is gusztustalan, amit a rádiókban hallani, hisz ott is minden órában ugyanazt a hírt ismétlik, melynek egyébként hírértéke 0, főleg amikor már 6-jára hallod, de első hallásra is csak idegesítő, gyomorforgató.


Szóval jelenleg ott tartunk, hogy vétek híreknek nevezni ezeket a műsorokat, melyek lassan már a bulvár kategóriát sem ütik meg. Az időjárás előrejelzés kitűnő példa arra, hogy milyen túlzásokkal teletűzdelt végletekig kihegyezett mondatokkal próbálják felkelteni a figyelmünk, mely már egyre kevésbé reagál ezekre. Pl: egyik este úgy kezdődött a hírműsor, hogy véget ért a nyár. - Kérdem én, akkor ez most itt az őszi 30 fokos kánikula augusztusban??? Vagy a rádióban minden órában meghallgatjuk kétnaponta, hogy jön a hidegfront, hideg lesz, és fájni fog a fejünk. - Hát igen, a fejünk már tényleg fáj, hisze annyit hallgatjuk, hogy annak illik ilyenkor fájnia, hogy már csak azért is elkezd fájni, hogy trendik tudjunk lenni. Aztán várjuk a hidegfrontot, ami elmarad, vagyis jön az, csak a nagy lehűlés marad el, mert azért a 3 fokkal hűvösebb idő, az azért még nem hideg, főleg nem ha már készülve a legrosszabbakra is hosszú ujjú inget vesz fel az ember.

4 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_1885992011. augusztus 18. 17:15

    Magyarosodsz keményen :-D

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_1355332011. augusztus 18. 22:09

    [Peti](#11566854): na, ezt mire mondod?:)

    VálaszTörlés
  3. Ismeretlen_1885992011. augusztus 19. 10:05

    A magyar mindig és mindennel elégedetlen. :-D

    VálaszTörlés
  4. Ismeretlen_1355332011. augusztus 19. 23:21

    [Peti](#11568027): hát az vagyok, és kiskorom óta itt élek, nem nagy csoda, ha hasonlítok rájuk:)

    VálaszTörlés