2014. január 2., csütörtök

Húsvéti tojás

Ami a boltban minden alkalommal meglepett, és valahogy nem tudtam napirendre térni felette, hogy Németországban nagyjából egész évben lehet festett tojást kapni. Karácsonykor sincs ez másként. Sőt piacon is lehet venni festett tojást. S nem is csak egyszerűen festve, hanem még kicsit meg is volt bolondítva.
Az ok nem az, hogy bármikor betévedhet egy locsoló, vagy a húsvéti nyuszi, és illendő, hogy otthon legyen tojás, hanem az, hogy ott lehet kapni főtt tojást is a boltban, és a piacon is, s hogy azt megismerd, ezért befestik. A megoldás egyébként ötletes, s egész biztos lehetsz benne, hogy amit ott veszel, az mind jó tojás, szépen helyezkedik el benne a sárgája, nincs nagy lyuk az egyik végén stb. Persze lehet, hogy úgy csak én járok, hogy szétpukkan a tojás a forróvízben, hogy a sárgája nem középen van, vagy hogy egy lyuk van az egyik végén. 
Egyébként lehet nálunk is kapni ilyet? Ti megvennétek?

6 megjegyzés:

  1. itt is lehet kapni főtt tojást de nincs befestve. Amúgy nem vennék főtt tojást, ellenben festett tojást karácsonykor valószínűleg igen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? A főt tojás olyan unalmas magában:) de a festés izgalmasabbá teszi:)

      Törlés
  2. Miért vagy biztos abban, hogy a festett főtt tojásnak a sárgája középen van?
    Előre megfőzött tojás? Na, ne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert német precizitás?:D Hát mert frissiben főzik meg, és akkor még ott van, csak később száll le (mint a herék:P) ha egy helyben hagyod és nem forgatod.

      Törlés
    2. Szerintem ez botorság... A tojást egyébként is a keskenyebbik felével lefelé illik tárolni - pontosan azért, hogy ne szálljon le a sárgája, mint pl. a herék :P
      Újat mondok neked azzal, hogy az állott(=több napos/hetes) tojást előszeretettel vetik alá különböző eljárásoknak, ami után külsőleg(!) úgy néz ki, mintha... (defalla voltam :) )
      Tojást csak biztos, bevált helyről érdemes venni. Nem azt mondom, hogy így nem érhet meglepetés, de a tojás eladása/vásárlása valamiféle bizalmi viszonyt feltételez. Mint sok más minden vásárlása. Ez kisvárosban megoldható, de megyeszékhelynyi városban is.
      Száz szónak is egy a vége, én nem vennék előre főzött tojást, s ez alól nem kivétel az üvegben tartósított füstölt fürjtojás sem :)

      Törlés
    3. Hát azért annak is van lejárata:) mármint a főt tojásnak.
      Amúgy tök mindegy hogy tárolom a tojást, ha nem száll le benne, akkor is veszít a nedvességtartamából.
      Amúgy meg nekem az volt a tapasztalatom, hogy nagyon szép, és minden rendben volt azokkal a tojásokkal:) S valahogy nem feltételezem azt, hogy azért főznék meg, mert azok már régiek, és nem kelltek el:)
      Én a környéken nem tudok olyan helyet, ahol szivesen vásárolnék tojást, házi meg nincs is, így rendszerint valamelyik boltban, szuperben vagy hiperben veszem meg a tojást, s nincs rossz tapasztalatom szerencsére.

      Törlés