2014. január 27., hétfő

Kéz a kézben

Tegnap lezárultak az aktuális szavazások, melyeket a "kézenfogva" bejegyzésem ihletett.
Két kérdésre vártam a választ. Az egyik az volt, hogy sétáltál-e már kézen fogva a pároddal. A válaszokat látva első gondolatom az volt, hogy dejó vannak heteró olvasóim is, aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy minden válasz feltétlen ezt takarja azok közül, akik azt jelölték be, hogy sétált már, de az a valaki ellenkező nemű volt, hisz miért ne lehetne, hogy valaki, aki mostmár melegnek tartja magát, korábban nem rendelkezett baráttal, ha lány, vagy barátnővel, ha fiú az illető, szóval kicsit bevittem magam az erdőbe, de sebaj. Azért gondolom vannak heteró olvasók is, és nem csak az, aki azt jelölte, hogy nem sétált még így, de szeretne és heteró.
Na de térjünk vissza a válaszokhoz. 12-en adták azt a választ, hogy már sétáltak kézen fogva a párjukkal. Közülök 5-en mondták azt, hogy ez a pár az ellenkező nemhez tartozott, és 7-en azt, pedig egyszerűen csak azt, hogy igen. Itt megint kitérek egy kicsit, mert ugye ide sem volt odaírva, hogy az a pár azonos nemű, azt csak én gondoltam, hozzá, de tudok olyan szavazatról, aki egyszerűen csak az igen miatt szavazott, és nem gondolta, hogy ki kellene hangsúlyoznia, hogy az a pár milyen nemű volt. Szóval itt sem egyértelműen kijelenthető az, hogy 7 meleg pasi, vagy csaj szavazott erre. Tehát ami biztos az az, hogy a szavazók 48%-a már sétált kézen fogva a párjával.
Ami azt jelenti, hogy azért a szavazók nagyobb részének még nem volt ilyenben része. Közülük egy szavazó volt, aki azt mondta, hogy neki ugyan része még nem volt ebben, de nem is vágyik rá, 12-en pedig azt, hogy ők szeretnék ezt kipróbálni, közülük 1 heteró, és 11 meleg.
Tehát megállapíthatjuk, hogy azért habár van akinek már volt benne része, azért többen vannak azok a melegek között feltétlen, akik nem sétáltak még kézen fogva a párjukkal, és csak vágynak erre:
A másik kérdés ehhez kapcsolódó volt. Az érdekelt, hogy ha kézen fogva sétáló párt látsz, az zavar-e téged. Itt is a blog írójának (azaz nekem) az járt a fejemben, hogy azonos nemű párt látsz, akkor az zavar-e, de persze azért ez ennyire egyértelműen nem lett kimondva. Viszont a válaszok nagyon jók lettek, így fel sem merül a kérdés, hogy ha zavar valakit, akkor mi zavarja pontosan. 8 válaszadó mondta azt, hogy nem zavarná, de meglepődne, azért azt gondolom, hogy itt ők is azonos nemű párokra gondoltak, mert azért egy kézen fogva sétáló heteró páron senki nem lepődne meg manapság. 16-an pedig azt mondták, hogy őket egyáltalán nem zavarná a látvány. Milyen jó volna, ha a teljes társadalom tekintetében is ez volna az arány...

Köszönöm a részvételt, és felbuzdulva már rakom is ki a következő kérdést:)

3 megjegyzés:

  1. Valami baj van a szavazógéppel... Elsőként rárepültem, de egyáltalán nem azok jelentek meg, amit bejelöltem :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis idő múlva jelenik csak meg a saját szavazatod, nem egyből. Még most sem látszik?

      Törlés