2014. február 6., csütörtök

iskolai menza

Tegnap reggel szinte parázs vita volt a rádióban arról, hogy jogos-e vagy sem, hogy az iskola megtiltotta, hogy 20 gyerek külön ebédeljen egy bisztróból rendelt ebédet, mert "szegény" gyerekek rendszeresen éhesen mentek haza az iskolából. A vita a musikfm-en zajlott, és István Dani képviselte azt a nézetet, hogy teljesen igaza van az iskolának, Petra meg Bence pedig azt, hogy hát ha a szülők szeretnék, miért is ne. 
Én teljesen Danival értek egyet, mert mi az, hogy néhány gyerek "jobb" ételt kap, amelyet a többiek előtt fogyaszt el, csak mert megengedhetik maguknak. Egy általános iskolás gyerek akkor meg haza az iskolából éhesen, ha válogatós, ami azt is jelenti, hogy nem étkezik egészségesen, no meg el van kényeztetve. Nem fogadom el azt, hogy egy iskola konyhán csak "szar" lehet a kaja. Persze, nem olyan mint otthon, de ettől még nem rossz. 
Különben is, ha elégedetlen valaki a benti étellel, akkor első körben azt próbálom meg elérni, hogy a kaja jó legyen, vagy legyen két különböző menü, és nem azt csinálom, hogy akkor hozatok oda ebédet.
Ti hogy vélekedtek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése