2013. október 30., szerda

IO kérdez - eredmények

Köszönöm szépen mindazoknak akik válaszoltak a kérdőívre. 

Összesen 20 válasz érkezett. A 20 válaszadóból 19-en pasizni szeretnek, és az a "renitens" 20. sem veti meg őket, de a lányok is érdeklik. Normál helyen ez azt jelentené nagyjából, hogy csupa lány válaszolt, hát nálam ez azt jelenti, hogy két hölgy tisztelt meg válaszaival, és mindketten a pasizók körébe tartoznak. A válaszadók 60%-a húszon éves, 30%-a harmincas, és 10 %-a fiatalabb, mint 20. 
A statisztikai adatokból bőven elég ennyi. 

A kérdőív célja az volt, hogy megvizsgáljam azt, hogy a melegek érzékenyebbek-e, mint a heterók a fogyatékossággal élőkkel szemben. A mellett hogy nem nevezhető 20 válasz reprezentatívnak, még a blogom olvasóira vonatkozólag sem mondanám ezt, hiszem egy korábbi szavazás alapján feltételezhetően nem ez a nemek aránya az olvasók körében, azért nem lehet belőle nagy következtetéseket levonni, mert tulajdonképpen a heteró válaszadók száma olyan alacsony, hogy nem vonható le belőle nagyon semmi. Azt, hogy egy heteró férfi, hogy vélekedik meg még mutatóba se tudhatjuk meg az eredményekből:) Tehát tendenciát nem tudok leszűrni, nem tudom sem igazolni sem cáfolni a hipotézisem.

Mindettől függetlenül a válaszokból egy összegzést könnyedén lehet készíteni. 
Először arra kérdeztem rá, hogy volt-e valaha fogyatékkal élő osztálytársad. A válaszadók pont 50-50%-ban oszlottak meg az igen és a nem között, ami számomra kicsit meglepő volt, nem feltételeztem azt, hogy ilyen magas számban lesz igen a válasz. 
Aztán arra voltam kíváncsi, hogy mennyire fogtátok el, vagy fogadtátok volna el, ha lett volna. Ebből következően kicsit másként volt feltéve a kérdés azoknak, akik igennel és azoknak akik nemmel válaszoltak. Összességében azonban senki nem jelölte meg azt, hogy zavarta (volna) egy ilyen személy jelenléte, ami igazán pozitív. Persze talán tegyük hozzá, hogy meleg blogot (mégha nem is direktbe kitornyosulóan látszik ez a blogból) azért toleránsabb, nyitottabb emberek olvasnak, illetve, hogy a válaszok közül a legzavarbaejtőbb, legkényesebb válasz pont az volt, hogy zavarja a másik személy fogyatékossága, így talán azt kevésbé válasz jelölné meg még az is aki esetleg inkább erre hajlik.
A 10 emberből, akinek volt ilyen osztálytársa 2 mondta azt, hogy kifejezetten barátok is voltak, többségük (6 fő) elfogadta, és ketten ápoltak semleges viszonyt. 
Abból a 10 emberből akinek nem volt ilyen osztálytársa fele fele arányban jelölték meg azt, hogy barátkoztak volna vele, illetve, hogy elfogadják, de azért nem barátkoztak volna össze vele. Itt nem is volt lehetőség a semleges viszony megjelölésére, habár tulajdonképpen nagyjából azt takarja az elfogadja, de nem barátkozik vele válasz is, vagy legalábbis abba bele érthetjük a semlegességet is.
Ezt követően arra kérdeztem rá, hogy milyen hatással volt, vagy lett volna rád ez az osztálytárs. Akiknek volt azok egy listába több választ megadva választhatták ki, hogy mi igaz rájuk. Szerencsére senki nem érezte úgy, hogy negatív hatással lett volna rá az a tény, hogy fogyatékkal élő osztálytársa volt. A legnagyobb számban (5) az lett jelölve, nem volt rá hatással, tehát önmagában ez az egy tulajdonság nem befolyásolta őt semmilyen szempontból. 4-4 jelölést kapott az, hogy nyitottabbá illetve segítőkészebbé tette őket ez a tény, és egy valaki azt is megjelölte, hogy elfogadóbb lett ennek köszönhetően.
Azok akiknek nem volt ilyen osztálytársa úgy vélekednek 60%-ban, hogy ha lett volna az nem változtatta volna meg hozzáállását hasonló személyekkel szemben, és 40%-ban jelölték meg azt, hogy még elfogadóbbá váltak volna ezáltal. 
Ezután már a statisztikai jellegű kérdések voltak csak hátra, melyekről összességében már az elején beszéltem, itt már csak egy kicsit kibontanám. Az első kérdésre igennel válaszolók valamennyien férfiak, 9-en melegek, és egy biszex, és valamennyien betöltötték már a 20-at, és a 30-asok többsége is ebbe a csoportba tartozik. A 20-asok és 30-asok aránya 60%-40% volt ennél a csoportnál. 
Az első kérdésre nemmel válaszolók közt voltak a hölgyek, akik egyben a heteró szavazók is voltak, a pasik itt kivétel nélkül melegek voltak. A korosztályi megoszlás 20%-ban 20 év alattiak, 60%-ban 20-asok és 20%-ban harmincasok válaszoltak nemmel. 
A nők átlagéletkora alacsonyabb, mint a férfiaké a válaszadók körében.

Hát nagyjából ennyi az, ami leszűrhető a válaszokból. Még egyszer köszönöm mindenkinek aki kitöltötte a kérdőívet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése