2013. december 29., vasárnap

szívem vágya

Hogy legyen olyan baráti köröm, akikkel el lehet menni kirándulni, néha csak úgy összefutni, elmenni moziba, szórakozni. Akik csak úgy felhívnak, hogy hogy vagy. Aki nem kíván a háta közepére, hogyha én hívom fel.
Sajnos ilyet nem kap az ember ajándékba, csak úgy nem hever ott a fa alatt. 

A mai modern világban sokszor hátraszorul a személyes kapcsolat, a személyes találkozás, és az ember a kapcsolatot az online világban tartja a másikkal, de az ember társas lény, és igényli a másikat maga körül. Én is igénylem, mert azért ha kicsit csúnya is, meg ha néha kicsit fura is, de mégiscsak ember volnék.

A barátság nem olyan mint a szex, nem lehet helyettesíteni, nem lehet amikor az emberre rájön egy egyéjszakás kalanddal letudni, csillapítani az iránta érzett vágyat.

4 megjegyzés:

  1. Kösz, kár, hogy közben szomorkás hangulatom van tőle.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az első mondat az nem állja meg igazán a helyét, csak mostanság divatos erre fogni azt, hogy az emberek elmagányosodnak. Nem az online világ okozza, hanem történetesen az online világ az ami miatt szép lassan az emberek felismerik, hogy mennyire egyedül vannak. A szüleim ugyanígy jártak, a barátok elfogytak, elszéledtek ezelőtt 40 évvel amikor ők már nem tudták a tesóm miatt tartani a lépést velük és menni mindenhova. Nem volt fészbuk, online világ, blog meg twitter. És nagy baráti kör tagjai voltak előzőleg. Most is ugyan ez van. Az ember egy bizonyos kor után beleteszi a nyakát az igába és hulla fáradtan este inkább hazamegy fészbukkozni mintsem elmenne Pistához aki a város másik végére költözött. Azok a szerencsésebbek akik aránylag közel laknak egymáshoz (az én baráti körömben is azoknak jutott a "több barát" akik minden komolyabb komplikáció nélkül tudtak találkozni akár kis semmiségekért is).

    Az online cuccok csak eszközök, amelyeket okosan kell és lehet használni. Pl nagy távolságokban levő barátokkal is könnyű tartani a kapcsolatot.

    Ha jó baráti kört szeretnél, keress olyan társaságot akikkel közösen sok időt tudtok eltölteni. A "bandából" fog akadni jó barát is. Marhára fontos a rendszeres találkozás, hetente összefutni a közös cél érdekében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, van ebben is igazság. És igen, ideális, ha több száz kmre lévő ismerősökkel, barátokkal, családtagokkal szeretnél kapcsolatban maradni. Csak tudod én azt láttam a szüleimen, hogy nekik megmaradtak a barátaik akkor is, ha a város másik végén laktak, és este későn már gyalog jöttek át a városon, mert nem járt a villamos, és akkor is, amikor egyiknek már volt a másiknak meg még nem volt gyereke. Ami náluk választóvonal volt az amikor elkezdtek szétszéledni a világban, aztán akkor alakult ki tök új baráti kör, amikor megözvegyült édesanyám.

      Ezzel az olyan társaságot kell találni hozzá résszel az a gondom csak, hogy a társaság megtalálása sem könnyű.

      Törlés