2014. november 12., szerda

még emésztem

Ma kaptam egy olyan levelet, amelyben többek között azt írták le, hogy szakmailag felelőtlen vagyok és amúgy a felsőfokú tanulmányaim során sem ragadt rám semmi, mert akkor tudnám, és mindezt azért mert pont akitől kaptam annak próbáltam segítségére lenni érveimmel.
Dehát úgy kell nekem, ha nem bírom megtanulni, hogy a munkahelyen nincs helye a segítségnyújtásnak, ha nincs ez benne a munkakörödbe.

2 megjegyzés:

  1. Ne foglalkozz vele, hagyd a francba.
    Amúgy van helye a munkahelyen a segítségnyújtásnak, legalábbis nálunk kiválóan működött/működik. Persze vannak negatív példák, mint most a tied is, de így legalább tudod, hogy ki az, akinek soha többé nem fogsz segíteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod nekem, aki alapvetően szeretek segíteni másoknak, és szeretem megoldani a problémákat fura az a hozzáállás, amit most egyébként el is várnak, hogy ne segíts, ne állj szóba mással, írják le, és 48 órán belül megválaszoljuk. Persze az ilyen esetek segítenek abban, hogy megálljam, hogy segítsek másoknak. De akkor is, belénk a suliban azt verték éveken keresztül, hogy csapatmunka, segítsd a másikat megoldani a feladatot és így tovább. Mellesleg az üzlet is akkor halad jobban, ha segítesz, és nem akkor ha azt mondod old meg magad, vagy várj két napot mire megmondjuk mit csinálj, ez amúgy tökre nincs összhangban azzal, hogy gyorsítsunk a folyamatainkon. De persze mindenki másképp látja, és jelenleg nem én vagyok a főnök, így nem az számít én hogy látom.

      Törlés