2010. november 26., péntek

Zakuszka

A találóskérdés megfejtése után itt van a recept is:


- 5 kg padlizsán
- 5 kg paradicsom paprika (kanadai húsos)
- 2 kg vöröshagyma
- 1 l olaj
- 1 l főtt paradicsom



ezt az adagot lehet felezni is.


A padlizsánt megsütjük, majd megtisztítjuk. A hagymát, paprikát megdarálva az olajon megpároljuk. Minden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint megsózzuk, lehet 1 kávéskanál vegetát is tenni bele. Az egészet rotyogásig főzzük, majd lassú tűzön kicsit sűrítjük, ha szükséges. Üvegekbe rakva késhegynyi tartósítót teszünk a tetejére (ha van, akkor aszpirinport).

2 megjegyzés:

  1. Aszpirinport? És ezt így most hogy? Törjem össze az aszpirint?

    Továbbá nem lesz sok az az 1 kávéskanál vegeta ehhez a 14 kilónyi anyaghoz?
    El ne sózd vele! :P
    ( jól van na, látom, én, hogy ízlés szerint sózzuk, de nem hagyhattam ki ezt a kávéskanál mennyiséget)

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_1355332010. november 27. 0:52

    [bluemoon](#10994660) még nagymamámé volt a recept, lehet régen volt még por alakban is aszpirin:) Amennyire én sósan eszem, lehet nekem még ennyi is sok:D

    VálaszTörlés