A találóskérdés megfejtése után itt van a recept is:
- 5 kg padlizsán
- 5 kg paradicsom paprika (kanadai húsos)
- 2 kg vöröshagyma
- 1 l olaj
- 1 l főtt paradicsom
ezt az adagot lehet felezni is.
A padlizsánt megsütjük, majd megtisztítjuk. A hagymát, paprikát megdarálva az olajon megpároljuk. Minden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint megsózzuk, lehet 1 kávéskanál vegetát is tenni bele. Az egészet rotyogásig főzzük, majd lassú tűzön kicsit sűrítjük, ha szükséges. Üvegekbe rakva késhegynyi tartósítót teszünk a tetejére (ha van, akkor aszpirinport).
Aszpirinport? És ezt így most hogy? Törjem össze az aszpirint?
VálaszTörlésTovábbá nem lesz sok az az 1 kávéskanál vegeta ehhez a 14 kilónyi anyaghoz?
El ne sózd vele! :P
( jól van na, látom, én, hogy ízlés szerint sózzuk, de nem hagyhattam ki ezt a kávéskanál mennyiséget)
[bluemoon](#10994660) még nagymamámé volt a recept, lehet régen volt még por alakban is aszpirin:) Amennyire én sósan eszem, lehet nekem még ennyi is sok:D
VálaszTörlés