2011. december 16., péntek

forralt boros karácsonyi vásár

A karácsonyi hangulat az idén nem az igazi.


Egyrészt nincs olyan karácsonyi hangulat, mivel az idő inkább őszi, mintsem téli, hó még hírmondóban sincs, sőt, kifejezetten melegnek mondható az idő. Kinek lenne plusz 10 fokban karácsony váró hangulata?


Másrészt a karácsonyi díszítés is sokkal visszafogottabb a kirakatokban, boltokban, de még az utcákon is sokfelé, a vásárokon sincs különösebben tömeg csak a turisták által látogatott részeken maximum.


Ha az emberekre nézel, akkor sem látod az örömöt, az ünnepvárást, általában a gondterhelt, fáradt arcok néznek vissza. Ennek hátterében a pénztelenség, a bizonytalanság, a jövő által festett borús kép áll.


Nem volt ez mindig így, még néhány évvel ezelőtt is az emberek várták a karácsonyt, a hideg, és rossz idő ellenére általában boldogabbak voltak, ez mára kiveszni látszik. Az év vége nem a megpihenést hozza magával, hanem a változást, a stresszt, az erőltettet munkatempót, a munkahelyi konfliktusok kiéleződését.


Néhány éve még rengeteg képeslapot, és édességet kaptunk az ünnepek előtt a kollegáktól, manapság már az is csoda, ha véletlenül valaki ad valamit.


Visszakanyarodva a címhez, ma munka után kimentünk a karácsonyi vásárra forralt borozni, amit az idő úgy hálált meg, hogy elkezdett szakadni az eső, és egy idő után még a szél is feltámadt. Pedig mennyivel évszakhoz és ünnephez illő lett volna, ha nem az eső, hanem a hó szakad.



Lassan el kell kezdeni túllépni a hétköznapok gondjain, és ráhangolódni az ünnepre, hagyni, hogy az ünnep átjárja a szívet s lelket. Én azt kívánom, hogy a jövő hét már az ünnepi várakozás hangulatában teljen.

6 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_746022011. december 16. 23:13

    Ha még sok ember összefog, akkor talán meg tudjátok csinálni, a gondolat teremtő erejével, hogy ünnepváró hangulatba kerüljön a világ!

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_1112262011. december 16. 23:13

    Szokásos közhely: az egész élet egy nagy várakozás - mindig van újabb várnivaló... s ez nem is baj, a baj vagy gond azzal van amit te is írsz: a gondterheltség rányomja bélyegét mindenre/mindenkire. Nem lesz felhőtlen az ünnep, s erről nem csak az egyén tehet. Segíts magadon... a folytatást ismered.

    VálaszTörlés
  3. Ismeretlen_1355332011. december 16. 23:19

    [defalla](#11824656): igen, a politikusok mindent megtesznek, hogy ne érezd jól magad.
    [Raven](#11824657): részemről rendben, indítsunk akkor "Teremtsünk ünnepváró hangulatot kampányt"! Ki csatlakozik?

    VálaszTörlés
  4. Ismeretlen_746022011. december 16. 23:28

    Defi, egyszerre írtunk! :D

    VálaszTörlés
  5. Régebben már adventben sikerült ráhangolódnom. Imádkoztam, elmélyültem hajnali rorátékra jártam, gyertyát gyújtottam. Mára alig maradt valami...
    Szebb ünnepet! Szülessen meg a fény a szívekben,s a Kisjézuska is.

    VálaszTörlés
  6. Ismeretlen_1355332011. december 20. 23:00

    [Álmostigris](#11830769): Köszönöm:) Viszont kívánom:)

    VálaszTörlés