2014. május 13., kedd

A dalfesztivál utóélete

Nem emeltem ki, nem is tettem közzé szombat este az eredményeket, a győztes dalt, nem írtam összefoglalót sem, mert azt gondoltam, hogy akit érdekel az úgy is nézi, és tudja mi az eredmény. Azonban az azóta eltelt napokban azt tapasztalom, hogy egyébként nagy visszhangja van a dalfesztiválnak, évek óta először még napokkal később is beszédtéma pl bent a munkahelyen, és számtalan blogon is megjelent a győztessel foglalkozó írás. Van aki felháborodik, van aki nem tudja hová tenni az egészet, van aki jól szórakozik mások reakcióin, mindenesetre úgy látszik ez az az év, amikor mindenkinek van véleménye az eseményről, ha úgy vesszük soha nem látott népszerűségre tett szert kis haznánkban is a fesztivál, hisz beszélnek róla, úton útfélen. 
Azért tegyük hozzá, hogy a szakállas nő nem akkora újdonság, számtalan történetben megjelenik a szakállas nő alakja, és közel sem ő az első a világban.
És ugye most sem azt kifogásolják, hogy olyan dal és olyan hang nyert, ami nem tetszik az embereknek, egyszerűen csak azt érzem, hogy a külsőség mindent visz, és hogy nem látnak túl rajta, itt megállnak, és ezen csámcsognak, még a parlamentben is, amit nem is értek, nem hiszem, hogy ez akkora jelentőségű ügy lenne, hogy ott is beszélni kellene róla, hacsak nem kitüntetésben akarják részesíteni...
Egyébként bevallom számomra is fura ez a külső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése