2014. május 8., csütörtök

Eurovision 2014 - Semi 2 (második középdöntő)

Ma este van a második elődöntő, ahonnan újabb 10 dal jut majd be a döntőbe, és versenyzik a pontokért a mi indulónkkal. Egy kis összefoglaló, hogy ma kik dalolnak a továbbjutásért.

Ausztria: Talán az idei év legkülönösebb énekese ő, 3 éve lépett színpadra először mint Conchita, azóta ő az osztrák tolerancia, és művészi szabadság egyik szimbóluma. Mottója légy a legjobb önmagad, ahelyett, hogy valaki más rossz utánzata vagy.
Fehéroroszország: Teo egy kis városban született 31 éve, azóta jelentős tapasztalatra tett szert mint szóló énekes, mint zeneszerző és rendező. 17 évesen már a nemzeti akadémiai koncert zenekar tagjává vált.
Macedónia:Tijana jól ismert énekes, csellista és színésznő hazájában. Mottója: határ a csillagos ég, semmi sem lehetetlen.
Finnország: a zenekar 2011-ben alakult egyik tag nagymamájának házikójában, jelenlegi felállásukban 2013 nyara óta léteznek. Mind a közönséget mind a zsűrit elbűvölték az UMK-n, első komolyabb fellépésük lesz ez a mostani.
Grúzia: Grúziát egy német csapat fogja képviselni, akik arról váltak ismerté, hogy kreatív módon ötvözik zenéjükbe a grúz népzenét, a popot és a világzenét. A dalfesztiválra a csapat kiegészült egy vokalistával.
Görögország: A formáció 3 srácból áll, mindhárman 23 évesek. Mindannyian zenével foglalkoznak, zenélni tanulnak, tanultak.
Írország: A 23 éves énekesnő tradicionálisan zenész családból származik, már a nagypapája is ismert énekes volt. Ő maga 2010-ben egy lánybandában vált ismertté.
Izrael: Már 8 hónapos korában fütyörészett a kiságyában, így szülei joggal gondolhatták, hogy zenésznek született. Ismerté egy 2009-es tehetségkutatót követően vált.
Litvánia:Habár már az óvodában felfedezték tehetségét, csupán 18 éves korában kezdett el ténylegesen foglalkozni énekléssel, amikor is eldöntötte, hogy egy nemzetközi fesztiválon megméretteti magát. Sikerrel járt, második helyezést ért el. 
Málta: 2013-ban alakult ez a népi pop együttes, melyet akár családi csapatnak is nevezhetünk. Vezető énekesük, zeneszerzőjük Richard. Édesapja is ismert máltai zenész.
Norvégia: Zeneszerető családból származik a 32 éves énekes, de nem gondolta volna magáról, hogy valaha is ilyen versenyen fog részt venni.
Lengyelország: egy zenei producer és egy énekesnő tavaly összeállt és kiadtak egy számot, melyet 40 milliószor néztek meg a youtubeon, a sikeren felbuzdulva ebben a felállásban indultak a dalfesztiválon is.
Románia: Egy visszatérő párossal indulnak, néhány már találkozhattunk velük. Mindketten tapasztalt zenészek, számos díj büszke tulajdonosai.
Szlovénia: zenész, énekes, profi fuvola művész zene és szövegíró. Már 15 éve építi karrierjét, első díját 1997-ben nyerte melyet számos másik követett.
Svájc: A svájci énekes védjegye a hegedűje, mely 6 éves kora óta vele tart. A jelenleg 28 éves népi rock énekes és zeneszerző Svájc olaszok lakta tartományából származik. Pályája több szakaszra bontható, többször váltott az évek alatt stílust és indult el más irányba.

Ha többet szeretnél megtudni a zenékről, előadókról, keresd fel a dalfesztivál honlapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése