2014. május 10., szombat

Eurovision 2014 - Final/Döntő

Ma este van a dalfesztivál döntője, Andrást 21-ként fogjuk hallani.
A két elődöntőből 10-10 dal jutott tovább, azonban vannak néhányan, akiket most hallhatunk először.

Németország: A fiatal trió nagy meglepetést jelentett, amikor megnyerte a dalfesztivált. 2013-ban már megnyerték a legjobb újonc díjat a világ női fesztiválon Frankfurtban. A kelet-európai gyökereknek köszönhető, hogy a dalban ötvözve van a keleti népzene és a modern ritmusok.
Franciaország: A dal, mely kissé durva, ugyanakkor élénk, és egy picit reklámfogásnak is tekinthető szövegű és előadói jól példázzák a YOLO nemezedék felfogását, akik a legteljesebben szeretnék élni életüket, és nem siránkozással tölteni azt.
Olaszország: Emma életében alapvető fontosságú, mondhatni nélkülözhetetlen része a zene, így nem csoda, hogy mára már egyik legismertebb női énekese hazájának.
Spanyolország:  Ruth élete első napján már olyan hangosan sírt, hogy az orvos azt mondta, biztos énekes lesz belőle. Két éves korábban már énekelt, 6 évesen miután meghallgatott egy operát, már operákat is lekezdett énekelni. Tízenként éves korában az egyesült államokba költöztek, ahol tovább csiszolhatta zenei tehetségét. Angliában indult X-faktorban és számos világhírű énekessel énekelhetett együtt.
Dánia: Basim 2008-ban mindössze 15 évesen a 4. helyezést érte el a dán X-faktor első szezonjában. A marokkói származású énekes és dalszerző ezt követően több albumot is kiadott. Azon kevés emberek egyike akit egész Dánia egy nevűként ismer.
Egyesült Királyság: Molly énekes és zeneszerző. Írói vénája már gyerekkorában megmutatkozott, kezdetben verseket írt, de rájött, hogy azok akár dalszövegeknek is jók. Igazi angol, Anglia szívében vidéki lányként nőt fel.

A döntő további résztvevői, illetve a fentiekről még részletesebb leírásokat megtalálhatjátok a dalfesztivál honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése