2011. május 5., csütörtök

az új találkahely

Nevezhetjük akár így is, az új találkahely, vagy közösségi tér, ahol a legtöbb ember megfordul, és mindig tele van emberrel, és hangos morajlás tölti be a teret a sok duruzsoló embertől. Hát ez alapján még akármiről beszélhetek, ugye?:)


Nevezhetjük akár így is, az új találkahely, vagy közösségi tér, ahol a legtöbb ember megfordul, és mindig tele van emberrel, és hangos morajlás tölti be a teret a sok duruzsoló embertől. Hát ez alapján még akármiről beszélhetek, ugye?:)



Na de erre a helyre nem azért megyünk, hogy kikapcsolódjunk, hanem azért, hogy költsük a pénzünk, és nem, nem plázáról van szó, hanem a postáról. Ma ugyanis minimum 20 percet álltam sorba este a nyugati téri postán. Sokan is voltak, és lassan is haladt a dolog. Sorszám az nincs, tehát a hagyományos beállok a legrövidebb sorba, aztán nézem, hogy az összes többi sor kétszer olyan gyorsan halad, mint a sajátom módszerrel kell eljutnod egy ablakig. Gondolom oda mindenki nagy utálattal érkezik, és ha teheti csak egyszer egy hónapban, mert mindenki egy halom csekket adott oda, és kártyával fizetett!!! Ha valaki a postán kártyával fizet, az nem mondja nekem azt, hogy kicsi a fizetése vagy nincs elég pénze, hiszen ennél drágább módszert nem is választhatott volna. Szóval nem elég, hogy egy raklap csekkel odaállít, mivel azt kártyával fizeti, így a postás kétszer összeadja a csekkeket, majd levonja a kártyáról a pénzt, majd elkezdi egyenként pecsételni a csekkeket. Szóval az ideálisnál pont negyed órával tartott tovább a dolog, és ahogy a mögöttem lévők is megjegyezték, a posta mindig lassú. Azt már csak én teszem hozzá, hogy egyre lassabb, hisz korábban egy nap is elég volt az ország átszeléséhez a levélnek, de köszönhetően a technikai újításoknak ma már 2 napba is beletelik, de volt már olyan is, hogy külföldről hamarabb megjött a levél, mint ha itthon adták volna fel, merthát ugye átszelni fél Európát nem telik annyi időbe, mint bejárni hatalmas országunkat. Hát mondjuk ez is olyan magyaros fejlődés, hungarikum.

1 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_1112262011. május 5. 8:43

    Ez csak mostanában - pár éve - lett hungarikum. A megoldás az lenne, ha visszaállítanák a régi rendszert. A Posta működésének régi rendszerét! Megszüntették, az ún. Postavonatokat s majd' minden szállítást közútra tettek át - az összes lehetséges időtrabló megoldást bevezették:(
    De hogy nem működik, s valaki ezen nagyot kaszál, abban biztos lehetsz. Még pár apróság: a postán már nem lehet faxolni, táviratot feladni, telefonálni, de vehetsz a bélyegesnél plüssmacit és intim mosakodógélt. Mi ez kérem, ha nem fejlődés?!
    Alig várom, hogy az esetlegesen háziszárnyashoz hozzájutott csekket kártyával befizető ott vágatja/kopasztatja a csirkét... Az időbe belefér, vagy ha nem, érdekel valakit is? Naugye.
    "Azok a kedves vásárlóink, akik kártyával fizetnek - dögöljenek meg!" az idézet egy kabaréból való, a hangosbemondó hölgy magyar hangja Hernádi Judit! :DDD

    VálaszTörlés