2013. május 3., péntek

Elmegyek

Néhány évvel ezelőtt, hát már jó sok évvel ezelőtt a Duna tévé Kívánságkosár című műsora édesanyám munkahelyére látogatott, és olyan embereknek adott lehetőséget kérni egy számot, akik "határon túliak", ennek kapcsán választhatott egy számot a felsoroltak közül, és azt leadták. Egy olyat választott, amit ismert és szeretett is, így lett a választása Máté Pétertől az Elmegyek. Tulajdonképpen akkor bele sem gondolt, hogy annak milyen üzenete lehet, és így meg is lepődött, ahogy az adás után többen felhívták, főleg Erdélyiek, hogy hová akar elmenni, el fog költözni??? Hát ki gondolta volna akkor, hogy néhány év múltán tényleg aktuálissá válik, és elmegy "szerencsét próbálni" a nagyvilágba.

Egy látszólag nem ide tartozó kérdés és még egy, de mégis: 
- Tudtok mondani olyan számokat, amelyek a nemzeti, magyarság érzést célozza meg? 
- Ha ilyen dalokat hallotok, akkor elérzékenyültök, megmozdul belül valami? 

De tulajdonképpen azt is megkérdezhetném, hogy hogy hat rátok a Himnusz. 

4 megjegyzés:

  1. IO bennem már semmi nem mozdul meg, egyszerűen hányingert kapok, ha azt hallom a Zorbántól és csürhéjétől: "nemzeti, magyarság stb.". Nem véletlen hagytam itt ezt szar országot, ha ideiglenesen is. Megértem, hogy neked ez még jelent valamit, de nekem csak hányingert. Elnézést az ordenáré őszinteségem miatt, tudd be annak, hogy kissé a pohár fenekére néztünk P.E.T.-nél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hozzáteszem, hogy kifejezetten idegesít, ha ennek bármilyen politikai nézete is van, tehát nem zorbánféle nemzeti magyar, stb öntudatra gondoltam itt.

      Törlés
  2. Special Blessing2013. május 3. 23:46

    Egri Csillagok musical- Eskü c. szám

    Gyönyörű és elmond mindent. Erre a számra még el tudok érzékenyülni.

    Amúgy vannak ilyen nemzeti érzelmű zenekarok, de néha ők is csak a gyűlöletet éneklik el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért egy egész koncertet nem néznék végig ilyen számokkal, de egy egy dal néha tetszik, és attól is nagyon függ, hogy hol vagyok, kik között. Mert Erdélyben például másképp hatnak ezek a dalok, mint itthon.

      Törlés