2010. március 11., csütörtök

A nagy házalakítás

Ismeritek ezt a műsort? Amerikában egy tévécsatorna bevállalta azt, hogy rászorulók számára ingyen átépítik, illetve újra felépítik a házukat, pontosabban az eredetinél egy számukra sokkal alkalmasabb és szebb házat, és azt teljesen be is rendezik. A műsor elején megismerhetjük a kiválasztott családot a házukat, majd őket elküldik nyaralni, és onnantól kezdve mindent a stáb és önkéntesek csinálnak kezdve a régi ház kipakolásától, lerombolásától az új ház felépítésén át egészen az utolsó ruhadarab visszahelyezéséig. Az egész műsorban nem csak az a csodálatos, hogy mindezt csupán jótékonyságból teszik meg, hanem az is, hogy közben az önkéntesek nagy része a környék lakosságából, vállalkozásaiból áll, és csupán azért csinálják, hogy segítsenek.  A berendezések, amelyek néha igen drágák, általában  szintén ajándékként érkeznek a házhoz. Számtalanszor előfordul, hogy a műsor azokon is segít, akik a kiválasztott családot támogatják, még akkor is, ha nekik sincs esetleg sokkal több.


Szerintetek mikor jutunk el mi is odáig, hogy nálunk is lehessen ilyesmit csinálni, hogy tényleg csak a segítségnyújtás, és valami magasztosabb cél legyen egy sikeres műsor célja, és az emberek lelkesen segítenek, és utána nem lesznek irigyek azokra, akiken segítettek?

3 megjegyzés:

  1. Én szoktam nézni! és a végén mindig bőgök. :(
    nem tudom, eljutunk-e valaha idáig a Kiszel Tündék és Hajdú Péterek világából, én már annak is örülök, ha ma egy fiatal srác felpattant és átadta a helyét egy két bottal érkező bácsinak, és nem nekem kellett felállnom. :)

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_1355332010. március 12. 22:34

    Hát igen, ehhez a műsorhoz hangulat kell, mert szinte biztos, hogy valamikor a műsor során könnybe lábad az ember szeme...

    VálaszTörlés
  3. Ismeretlen_1318062010. március 13. 1:00

    Szerinem, mi sose! De a műsor az valóban nagyon jó! :)

    VálaszTörlés