2010. március 25., csütörtök

Eurovíziós dalfesztivál

Most olvastam, teljesen véletlenül, mert kíváncsi voltam, hogy mikor lesz az idei Eurovíziós dalfesztivál, mert már alig várom, hogy Magyarország idén nem indul rajta, mert nincs rá pénz. Érdekes, hogy rajtunk kívül senki másnak nem jelent gondot ez, az államcsődöt szenvedett Izlandot is beleértve. Mondjuk amúgy is mindig van vele valami gond nálunk, de az igazság az, hogy nem azért nézem, hogy a magyar versenyzőt lássam, vagy nem csak azért, mert általában már első ránézésre meg tudom állapítani, hogy a magyar versenyzőnek esélye sincs főleg akkor, ha a magyar, egész jó szöveget valami felszínes angolra cserélik annak ellenére is, hogy látják, hogy előző évben is olyan dal nyert ami anyanyelven szólt, és ott is nyert, ahol egyáltalán nem értik a szöveget, mert nem az a lényeg, hogy a szavakat értsük, hanem az, hogy a dallam és az előadás legyen olyan, ami hat. Ha fél Európa érti a szöveget, az csak akkor jó, ha az igazán ütős, máskülönben sokat tud rontani a dolgon.


Na de a lényeg ami lényeg, hogy sajna idén nem indulunk, így valószínűleg a tévében sem fogom majd látni a többi versenydalt sem, pedig ez egy igen kellemes szórakozás nekem.


Egyébként azt árulja már el nekem valaki, hogy a magyar médiában miért nem játsszák a versenyben résztvevő dalokat, és a győztes számokat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése