2009. november 6., péntek

logikus


Mint az már szerintem mindenki számára világos én egy társasházban lakom. Mint a társasházakban általában, ahogy az a nevéből is következik az ember társakkal lakik, akik nem minden esetben csak emberek. Vannak olyan társak, akiket mi viszünk oda, és vannak olyanok, akik jönnek maguktól, habár senki sem hívja őket. Na ez utóbbi kategória nálunk is jelen van, jelenleg két nemkívánatos telepes van az épületben: fáraóhangya és csótány. A társasház emberi társasága már jó ideje tervezi, hogy megszabadul nemkívánatos vendégeitől, de most végre a tettek mezejére léptünk és  eljutottunk oda, hogy lesz csótányirtás. 


 


A dolog logikus része csak most következik. A csótányirtás úgy a leghatásosabb, ha nem csak a közös helyiségekben történik, de lehetőség szerint a lakásokban is, ezért kihirdették, hogy aki szeretné, hogy a lakásában is irtsák, az jelentkezzen. Még ez is normális, na de ami most jön, na az a nemsemmi, ugyanis az irtónak nem alkalmas a hétvége, amikor azért előfordulhat, hogy otthon találják a lakókat (persze nem a csótányokra gondolok, azok mindig otthon vannak), hanem hétköznapra vállalja csak be a dolgot, ami még hadgyám, mert még ekkor is azért késő délután, és este otthon lehet lenni az irtás kedvéért, na de, hogy lehetőleg a legkevesebb embernek feleljen meg az időpont, és ezért a lehető legkevésbé legyen hatásos az egész az irtás délelőttre tették. Logikus nemde?


 


Hadd kérdezzem meg, mégis hogy gondolták, hogy az egész épületben senki sem dolgozik, mindenkinek az a hét fénypontja, hogy várja amíg megérkeznek, és becsengetnek, és kb 3 perc alatt végeznek is? Arra nem gondoltak, hogy van olyan aki esetleg dolgozik, és még inkább esetleg alkalmazott, és nem akkor szalad haza egy 10 perces irtás kedvéért, amikor éppen egyesek kedve úgy tartja???


 


Egyébként az irtó érdeke is lenne, hogy akkor jöjjön amikor a lehető legtöbben otthon vannak, mert minden egyes lakásért ő még plusz pénzt kap. Újabb csodálatos gazdasági érzékkel megáldott vállalkozó... Hihetetlen.

1 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_1112262010. augusztus 30. 23:03

    Ez már csak így van - minél kevesebb lakásba tud bemenni irtani, annál valószínűbb, hogy az irtás nem lesz eredményes. S akkor újra meg kell rendelni a szolgáltatást. S így tovább, a végtelenségig.

    VálaszTörlés