2009. október 29., csütörtök

rádiók


Szerintem szinte mindenkinek van véleménye az elmúlt nap eseményeivel kapcsolatban, én se vagyok ez alól kivétel. Érdekes, hogy amikor a két, kereskedelmi rádiók számára fenntartott frekvenciára benyújtott pályázatokat vizsgálják, akkor nem jelent semmiféle előnyt az, hogy a jelenleg működő Sláger és Danubius rádiók a leghallgatottabb rádiók az országban. A döntést gazdasági alapon hozottnak mondják, de a közvélemény ezt nem nagyon, vagy inkább egyáltalán nem hiszi el. Ha belegondolok abba, hogy úgy vélik, hogy egy pár napja megalapított cég versenyképesebb, és tud annyi pénzt termelni, sőt többet, mint amit a már 10 éve működő, sikeres és hallgatott rádiók évek kemény munkájával össze tudtak hozni, hát csodálom az optimizmusukat. Nincs az a kezdő cég, amelybe bárki is ennyi bizalmat merne helyezni gazdasági alapon vizsgálva a dolgokat, annak a cégnek ugyanis előtte bizonyítania kellene. Véleményem szerint nem lehet azt feltételezni, hogy a több milliós hallgatóközönség vidáman megmarad egy olyan rádió hallgatójaként, amiről gyakorlatilag azt se lehet tudni, mit fog majd kínálni.


 


Ezt az egész döntési procedúrát ahhoz tudnám hasonlítani, mintha megnézné egy maroknyi ember, hogy melyik két politikai párt a legnépszerűbb, és aztán nem engedné, hogy részt vegyenek a következő választásokon, hanem kötelezné az amúgy rájuk szavazókat, hogy eddig ismeretlen pártokra szavazzanak. 


 


Én nagyon sajnálom mind a Danubius, mind a Sláger rádiót, ha megszűnnének nagy veszteségnek érezném, és igazságtalanságnak, hiszen nem azért szűnnek meg, mert már nem hallgatják őket. Én a zene miatt, és a vidám reggeli műsorok miatt hallgatom ezeket a rádiókat, és azért, mert a politikához semmi közük. És pont ezen utóbbi momentum miatt lesz nagyon nehéz dolguk az új rádióknak, mert jelen helyzetben sokan úgy vélik, hogy a politikamentességnek búcsút inthetünk, és az új rádiók erősen átpolitizáltak lesznek. Talán a nagyobb városokban van akkora választék rádiókban, hogy ha így lesz, akkor lehet majd találni olyan csatornát, amely továbbra is csak szórakoztatni akar, és nem politizál, de a kisebb településeken nem feltétlenül van alternatíva.  Az két új rádiónak nálam elég nehéz dolga lesz annak tekintetében, hogy meggyőzzenek, hogy hallgassam őket. 


 


Én bízom benne, hogy azért a jövőben is lesz Danubius és Sláger rádió, még ha nem is országos, de azért közel országos lefedettséggel!!! 

1 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_1318062009. október 30. 13:53

    És mien jó volna ha azt csinálnák amit írtál kizárnák a két "leghíresebb" párot...egyébként az én véleményem is megvan róla.... :@ --http://riaalkot.freeblog.hu/archives/2009/10/30/Odalesz_a_Danubius_es_a_Slager/

    VálaszTörlés