2010. április 17., szombat

hol szeretnék élni?

Jó kérdés, hogy melyik a jobb, valahol a városban, ahol minden kéznyújtásnyira van, vagy pedig vidéken?


Mindkettőnek megvan az előnye. Városlakónak jó lenni, mert minden, amire szükségem lehet ott van, van lehetőség szórakozásra, kikapcsolódásra, művelődésre, és minderre helyben, nem kell érte messzire utazni. Nem utolsó szempont az, hogy van munkalehetőség is. A nagyobb városokban találhatóak a nagy bevásárlóközpontok, és hipermarketek, tulajdonképpen bármit megkapsz, sokszor olcsóbban is.


Falun élni jó, mert nyugalom van, mert megfizethető áron jutsz olyan házhoz hozzá, ahol van kert, tarthatsz állatokat, vannak gyümölcsfák, és akár a kert végében ott csörgedezhet egy kis patak is, pont olyan, mint amit szeretnék. Kis konyhakert, ahol minden megterem, gyümölcsfák (például cseresznye, barack, szilva, és mogyoróbokor) szőlőlugas, baromfiudvar, cicák, esetleg kutyusok. Reggel a kakaskukorékolásra vagy a madárcsicsergésre ébredni, és nem a városi forgalom zajára vagy szirénára.


Vidéken ismerik egymást emberek nagyvárosban még a közvetlen szomszédokat sem feltétlenül. Persze van előnye egyiknek és másiknak is. Ha mindenki ismer mindenkit, akkor a pletyka elkerülhetetlen, de az emberek egyszer s mint jobban összetartanak, ha viszont senki nem ismer senkit, vagy csak felületesen, akkor nincs kire számítani. A  városokban általában sokkal több szabály van a lakosság számára, mint falun, sokkal kötöttebb ott élni.


Éltem már nagyvárosban, falun, kisvárosban, fővárosban is:) És szerintem az ideális lakóhely a nagyvároshoz közel eső szinte mesebeli vidékies környezet, ahol a fentebb leírt otthon megtalálható.

2 megjegyzés:

  1. Ismeretlen_1318062010. április 17. 23:59

    Jahj, van egy ilyen német tétel, épp ma tanultam. :)

    VálaszTörlés
  2. Ismeretlen_1355332010. április 18. 0:49

    azok a tételek hasznosak lehetnek:) pl nekem is a nyelvvizsgához.:)

    VálaszTörlés